Namn:   "Jessy" Alpinarc Jessy
 FCI reg:

 SE50047/2010

 Född  2010-01-25
 Hd:  A, rygg UA
 Ad:  0/0
 Storlek:  56 cm, 27.5kg
 Meriter:   gk exteriör, exc

Om Jessy
Jessy är född ur den sista kullen som kennel Alpinarc gjorde i Australien. Hon föddes 5 dagar efter min guddotter och skulle ha kommit till Sverige vid 3 månaders ålder. Men året 2010 bestämde sig en vulkan för att vakna vid samma tidpunkt vilket satte stopp för alla flyg och Jessy fick stanna några månader extra i Australien.
Uppfödaren Angela gjorde ett riktigt gott jobb med henne dessa extra månader vilket jag är oerhört tacksam för.

Jessy är lugn tjej som man kan ha med överallt. Hon är snabb på att lära och väldigt villig. När vi tränar är det hon och jag, inget annat stör henne. Vi tränar viltspår, lydnad och rallylydnad. Mina planer är att vi en dag ska ut på tävlingsbanan. Debuten i rally har vi gjort och den gick åt pipsvängen =) Dock inte Jessys fel utan enbart mattes.
Jessy är även skottberörd vilket kan märkas på nyårsafton när vi är ute och grabbarna smäller sina smällare ett par meter ifrån. Inne bryr hon sig inte och inte bekommer det henne om det skjuts på långt avstånd. Vi tränar på.

Jessy har ett enormt jaktintresse vilket vi har jobbat mycket på, hon kampar gärna och leker med både bollar och pinnar om hon får bestämma. Jessy och Flipper är som Piff och Puff. Bråkar men kan inte vara utan varandra, tar varandras leksaker och snor varandras mat, leker tillsammans som om dem är uppvuxna tillsammans. Det är en härlig rofylld härmoni mellan dessa två.

Jessy är en social tjej som gärna hälsar på folk men oftast räcker det sen. Vissa människor älskar hon mer än andra.

Jessy är mamma till Oscarskullen.


Pappa Ice
 

Mamma Tia

Kyanjuwa White Kayne Murray's Ranger Nitro
Bonnie
Kyanjuwa Nalah Kyanjuwa Sumah
Kyanjuwa Riyah

Whitemist Tia

Whitemile Sampson Wootton Salem
Wootton Kimbalee
Rhine Weiss Misty Hutchins Meggs
Wall's Euro